Orsa IK vann J18-derbyt mot Ore

Jörgen Wåger Sport

Orsa IK:s J18-lag tog säsongens tredje seger i mötet mot Ore.

Derbysegern skrevs till 6-4 och trepoängaren grundlades redan i den första perioden.

Vinsten innebär att OIK hakar på toppen i den otroligt jämna tabellen.

Det var under onsdagskvällen som det spelades derby i Orsa ishall. Hemmalaget kom till spel med en förlust i den senaste matchen, medan IFK Ore ännu inte vunnit. Mot OIK kom femte raka förlusten.

Hemmalaget fick en fin start på matchen då Alexander Sjöberg satte 1-0 efter 3.29. Tre minuter senare kom tvåan genom Lucas Salo. Det målet kom i numerärt överläge.

Innan perioden var slut blev det också 3-0. Målskytt denna gång var Sondre Hansen.

Givetvis en tung start för Furudalslaget. Uppförsbacken för Ore blev ännu jobbigare då Alexander Dellsand satte 4-0 lite drygt fem minuter in i mittperioden.

Dock tändes ett hopp för gästerna då Erik Nilsson med bara 39 sekunder kvar till den andra pausen reducerade.

Kevin Dufva satte 5-1 knappt fyra minuter in i tredje och om inte förr, så trodde nog de flesta att det då var kört för Ore.

Men gästerna gav sig inte och Ore reducerade både en och två gånger. När Orsas ovan nämnda Dufva drog på sig en tvåa, fick Furudalslaget en gyllene chans att krympa avståndet till bara ett mål.

Men i stället kunde Emil Olsson göra 6-3 när hemmalaget var en man mindre på isen.

Ore fick in en reducering med 1.21 kvar av ordinarie tid, men närmare än så kom inte gästerna och Orsa kunde ta säsongens tredje seger på fyra matcher.

Ore vann visserligen skotten med 33-31, men Orsa matchen med 6-4.

OIK kunde med sina åtta (inklusive en suddenvinst) inspelade poäng klättra upp till femte plats i den haltande och mycket jämna tabellen. Häradsbygden leder serien med sina tio poäng på fem matcher. Enda förlusten kom mot just Orsa (5-6 e. förl) för knappt två veckor sedan.

Borlänge parkerar på åttonde plats, men är bara två poäng efter ledande Häradsbygden. Det visar hur jämn J18-serien är.

Ore har tagit två poäng på sina fem spelade matcher och två av förlusterna har kommit efter sudden. Furudalslaget har så här i inledningen bara Smedjebacken efter sig i serien som innehåller 13 lag. De tre närmaste lagen ovanför Ore har samtliga fyra poäng, så även i botten är det jämnt.

På söndag (28/10) kommer Gävle på besök till Orsa ishall. OIK och Gävle står på samma (8) poäng.

J18 division 1 A/B västra

Orsa IK-IFK Ore

6-4 (3-0, 1-1, 2-3)

Orsas mål: 1-0 Alexander Sjöberg, 2-0 Lucas Salo, 3-0 Sondre Hansen, 4-0 Alexander Dellsand, 5-1 Kevin Dufva, 6-3 Emil Olsson.

Skott: 31-33 (16-5, 10-14, 5-14).

Dela sidan:
Annonser:
Nr 6 250 x 150 Aron Gård strand
Orsagrisen
LG Köpman vent

Läs även:

Annonser:
Karl Hedin