Orsing ofin nog att vinna Mora TK:s KM

Jörgen Wåger Sport

Mora TK avslutade inomhussäsongen med att anordna KM.

Då var Orsa TK:s Janne Eriksson ofin och vann dubbelt.

Janne vann herrsingeln och i dubbeln segrade han tillsammans med Fredrik Larsson.

Sommartid är det Orsa TK för Janne Eriksson, men inomhus är det spel i Mora TK:s hall som gäller och är man medlem i klubben, så är man också välkommen att vara med i Mora TK:s klubbmästerskap.

Fredrik Larsson är en stark drivande kraft i Orsa TK och har varit så de senaste åren och han är även en drivande kraft i grannklubben, där han bland annat hjälper till att arrangera KM, till exempel.

– Förutom att jag är involverad i tävlingar, så är jag vice ordförande i Mora TK och jag sköter även hemsidor och annan administration, berättar Fredrik.

Mora TK har flera duktiga spelare som hade varit ett stort hot mot Janne Eriksson, men de ställde inte upp i KM.

Fredrik Skarp hade varit klar favorit om han hade lirat i herrsingelklassen. Han nöjde sig dock med att endast spela dubbel med yngsta dottern Wendela.

Nu blev det en tämligen bekväm resa för orsingen Janne mot dubbla titlar i Mora.

Om man nu kan säga att sex matcher på en enda dag är ”bekvämt”.

– I dag är jag soffliggande. Det blev många timmars tennis i går, så jag är riktigt sliten, berättade Eriksson dagen efter maratontennisen.

– Men skönt med dubbla guld, konstaterade han.

Fram till singelfinalen tappade Janne bara tre game. I finalen chockade dubbelpartnern Fredrik Larsson med att ta ledningen med 2-0, men sedan vaknade ”maskinen” Eriksson och tog tolv raka game fram till 6-2, 6-0.

Det var inte bara Janne som lirade sex matcher under lördagen, det gjorde även finalmotståndaren och dubbelpartnern Larsson.

– Det var krampvarning för oss båda, tyckte Larsson.

”Det var två slitna spelare som gjorde upp i singelfinalen där Jan Eriksson besegrade Fredrik Larsson med stabilt och variationsrikt spel”, skriver Mora TK på sin Facebooksida.

I dubbelfinalen ställdes Eriksson/Larsson mot Mikael Andersson/Janne Karlsson och där skrevs finalsiffrorna till 6-2, 6-2.

Vi kan också nämna den tredje klassen som spelades i KM; juniorsingel. Där tog Loke Hallin hem titeln efter att i finalen besegrat Ebba Berg med 6-2, 6-1.

Bilden längst upp. Janne Eriksson tog dubbla titlar när Mora TK:s klubbmästerskap avgjordes. Foto. FREDRIK LARSSON

Finalparet i Mora TK:s herrdubbel. Janne Eriksson och Fredrik Larsson, till höger, finalbesegrade Mikael Andersson och Janne Karlsson med 6-2, 6-2. Foto. JULIA TENLÉN

I juniorsingeln vann Loke Hallin finalen över Ebba Berg med 6-2, 6-1. Foto. JULIA TENLÉN

Dela sidan:
Annonser:
Brottsofferjouren
Plåt-Sven
Orsasjön 250 x 149

Läs även:

Annonser:
Handelsbanken nr 3 uppe 250 x 360
Karl Hedin