Tredje upplagan av Grönklitt Nattmarathon

Jörgen Wåger Sport

Lördag förmiddag arrangerade Orsa SK Grönklittstafetten.

Som om inte det vore nog, så kördes Grönklitt Nattmarathon på kvällen.

En partävling där tvåmannalaget åker tillsammans.

Det är ingen hejd på evenemangen i Orsas eget skidparadis i Grönklitt. Men det lär vara första gången som två tävlingar arrangerades på en och samma dag.

Det här var tredje upplagan av Nattmarathon och det var inte överdrivet många lag i de olika klasserna, så här finns det utvecklingspotential.

Den klass som lockat flest tvåmannalag var 32 kilometer herrar med sju lag som nådde målet.

Segrade gjorde lag Sälen/Mora, bestående av Peter Söderlund och Sune Brändholm. De vann 2.32 före Team Wickström Coaching som innehöll Jojje Borssen och Erik Westberg.

32 kilometer mixade lag hade fem team som tog sig i mål. Team Wallén med Karin och Rickard Wallén vann. De nådde målet på skidstadion i Grönklitt på 1.58.37, vilket hade gett en andraplats i herrklassen. Walléns var knappt 1,5 min långsammare jämfört med laget Sälen/Mora.

Damklassens 32 kilometer vanns av laget som kallade sig Svenska landslaget med Ida Franklin och Anna Rhenman i laget. De vann med närmare kvarten före Lag Pannben.

I herrklassens 16 kilometer segrade Team Sollentuna bestående av Mikael Tärnström och Robert Höckerstrand.

Den mixade klassen 16 kilometer lockade bara ett deltagande lag och således vann Team Palmér ohotad. Alma och Anders Palmér bildade lag.

Bilden. Starten har gått i Grönklitt Nattmarathon. Foto: BROR NILSSON

Dela sidan:
Annonser:
Orsa pingis 2
Plåt-Sven
Orsasjön 250 x 149

Läs även:

Annonser:
Handelsbanken nr 3 uppe 250 x 360
Färgad egen annons 250 x 360
Karl Hedin