Revansch för Orsa IK:s J18

Jörgen Wåger Sport

Så sent som i söndags förlorade Orsa IK:s J18-lag borta mot Söderhamn.

Under onsdagskvällen kom revanschen på hemmais.

OIK besegrade mittenkonkurrenten med 8-6.

– Det här var en klart bättre match jämfört med hur det har sett ut mot slutet, sa nöjde coachen Mattias Bossel efter vinsten.

I söndags förlorade Orsa mötet i Ljusne med 2-4. Returmötet i Orsa ishall bara några dagar senare, var egentligen tänkt som en premiärmatch den 30 september, men sköts upp på grund av att hälsingelaget inte hade tillräckligt med folk.

Det innebar att OIK-juniorerna bara behövde vänta några dagar innan chans till revansch kom. Och seger blev det för hemmagrabbarna, det efter en rejält svängig match. Gästerna hade tvåmålsledning två gånger och tappade. Även Orsa hade tvåmålsledning, men tappade också.

Men när hemmalaget fick en tvåmålsledning för andra gången, fram till 8-6, så släppte OIK aldrig det greppet. Då var det ändå drygt fem minuter kvar av matchen, som hade varit målrik fram till dess.

– Men vi fick ett numerärt överläge i slutet av matchen och med två måls ledning, så var de aldrig riktigt nära.

Söderhamn/Ljusne fick en bra start på matchen. Efter tre mållösa inledande minuter smällde det till två gånger bakom André Sahr Throgen inom loppet av 15 sekunder. OIK-målvakten som gjorde sin första match för säsongen och som fick vara med och vinna den, trots en jobbig start.

Det blev att kämpa i uppförsbacke ganska omgående för OIK. Tio minuter senare kom en reducering genom Lucas Salo. 1-2 Stod det sedan i den första pausen.

Fyra minuter in i andra, blev det på nytt en något brantare uppförsbacke för hemmakillarna.

Men nu dröjde det bara lite drygt två minuter innan reduceringen kom. Det genom Eddie Olsson.

Med fyra raka mål i mittperioden kunde OIK gå upp till 5-3. Från 3-3 fram till tvåmålsledning tog det mindre än tre minuter. Men förre Orsaspelaren Pontus Thyrén, såg till att det bara skilde ett mål inför den sista perioden.

Noterbart att av andra periodens totalt sex mål, så föll samtliga inom loppet av mindre än tio minuter. Svängdörrar i försvaret med andra ord och en match i publikens smak, som fick se en hel del mål.

Vi kan också nämna att OIK inte bara vann perioden med 4-2, man vann skotten med klara 16-4. Dock visade gästerna bra effektivitet, då man lyckades göra mål på hälften av sina skott i mittperioden.

Med tanke på spelövertaget borde Orsa ha avgjort matchen efter 40 minuter.

– Vi hade 7-8 minuter i andra som var våra bästa för säsongen. Vi var överallt och de hade ingen chans.

Men hockey är hockey och målfesten fortsatte i tredje. S/L ljusne kvitterade 5.21 in i perioden, OIK tog ledningen på nytt genom Linus Mattson, som gjorde sitt andra mål för kvällen, men gästerna gav sig inte och kvitteringen kom cirka en och en halv minut senare.

Men när Eddie Olsson, även han tvåmålsskytt, satte 7-6 efter 11.40 släppte OIK aldrig den ledningen. 8-6 kom genom aftonens tredje tvåmålsskytt, Wille Sonnerstedt, och han spikade då slutresultatet.

– Vi släppte till lite spelvändningar och bjudningar i egen zon som de tog till vara på. De skapade inte så mycket på eget spel. Men övervägande var det bra beslut och ett bra spel från vår sida, inte minst med tanke på hur det sett ut mot slutet, menade nöjde coachen Mattias Bossel.

Han ville främst plussa för Kevin Dufva, som noterade ett mål och två assist.

– Han var skadad under försäsongen och även under serien och har haft det tungt, men nu har det lossnat. Hela hans kedja var för övrigt bra, berömde Orsatränaren.

Kedjekamraterna till Dufva var Andreas Mårthen (0+2) och Lucas Salo (1 mål). Plus även till tredjekedjan med Eddie Olsson, som var poängbäst i hemmalaget med två mål och två assist, samt Wille Sonnerstedt (2+1) och John Persson (0+2).

I och med segern klättrade OIK (13 matcher) upp på fjärde plats i tabellen, samma poäng (21) som tredjeplacerade Häradsbygden (12 matcher).

Nästa match, den sista innan juluppehållet, är borta mot elfteplacerade Säter (14 poäng på 12 matcher) onsdag den 19/12.

J18 division 1 A/B västra

Orsa IK-Söderhamn/Ljusne HC/SIK

8-6 (1-2, 4-2, 3-2)

OIK:s mål: 1-2 Lucas Salo, 2-3 Eddie Olsson, 3-3 Kevin Dufva, 4-3 Wille Sonnerstedt, 5-3 Linus Mattson, 6-5 Linus Mattson, 7-6 Eddie Olsson, 8-6 Wille Sonnerstedt.

Skott: 32-20 (7-11, 16-4, 9-5).

Utvisningar, OIK: 3×2. S/L: 5×2.

Publik: 55.

Dela sidan:
Annonser:
LG Köpman vent
Orsa pingis 2
Orsasjön 250 x 149

Läs även:

Annonser:
Handelsbanken nr 3 uppe 250 x 360
Karl Hedin