Seger och förlust i kvalgenrepet

Jörgen Wåger Sport

En storseger och en knapp förlust.

Det blev facit för Dalarnas TV-pucktjejer i söndagens två träningsmatcher.

Med i laget fanns två lite stukade tjejer från Orsa; Linn Slottgård och Caroline Maklin Svensson.

Stukade på grund av att Linn åkte på en tuff tackling när hon i lördags lirade med killarna i Mora IK:s U16-lag medan Caroline dragits med en efterhängsen förkylning som inte riktigt vill släppa taget.

I första matchen ställdes Dalatjejerna mot Västmanland. Det blev ingen riktig värdemätare och segern skrevs till hela 16-0.

– Det var dåligt motstånd, vilket gjorde det till en ganska så enkel match, summerade Linn krossen mot Västmanland.

Desto jämnare blev det mot Gästrikland/Hälsingland, en match som Dalarna förlorade med 2-4.

– Det var en tuffare match, konstaterade Linn.

– Men vi hade lika gärna kunnat vinna den också. Två av våra bästa spelare blev skadade tidigare under helgen. Den ena spelade inte någon av matcherna medan den andra bara spelade en period mot Västmanland.

– Många spelade krassliga och lite folk i laget gjorde att många dubblade i två matcher, vilket kanske inte riktigt funkade när det var så pass många krassliga. Men med facit i hand var det ett okej resultat med laget som vi har, menade Slottgård.

En av alla som inte kände sig riktigt kurant, var Carolin Maklin Svensson. Hon har inte riktigt hämtat sig efter en envis förkylning.

– Från min sida gick det hyfsat bra i den första matchen, men det kändes i hela kroppen att förkylningen som jag haft i två, tre veckor satt sina spår.

– Att sedan inte ha tränat på ett par veckor och spela två matcher med lite folk (samma dag), det känns, konstaterade Caroline.

– Samtidigt får man tänka att det var tur att det bara var träningsmatcher, så jag hinner bli helt frisk och får nåt ispass i benen innan TV-pucken.

Caroline spelade hela den första matchen, men orkade bara en period i match två.

– Sedan fungerade inte luftvägarna på grund av förkylningen blandat med min astma.

Linn Slottgård spelar ju till vardags med Mora IK:s U16-killar. Ibland kan det vara riktigt tufft som tjej att lira mot killarna, vilket 15-åringen fick känna på i lördags.

– Det gick väl helt okej, men efter tacklingen fick jag ont i ryggen, vilket gjorde att jag inte riktigt kände att jag kunde spela på den nivån jag kan.

Under tisdagen tränar dalatjejerna i Avesta och på fredag (20/9) bär det av till Mariestad, där kvalet till TV-puckens finalspel avgörs. Lagen spelar i tre grupper och där de två främsta lagen, plus de två bästa treorna går till slutspel.

Dock behöver inte Dalarna känna någon press i kvalspelet. Som vi berättat tidigare, avgörs slutspelet i Leksand och dit är Dalarna kvalificerat oavsett hur det går i själva kvalspelet.

Lite konstiga regler, kan tyckas, men dalatjejerna får se till att ta sig vidare av egen kraft så ingen behöver ifrågasätta det (o)rättvisa i den här regeln.

Facit för Orsatjejerna blev fem mål och lika många assist för Linn mot Västmanland plus ett mål mot Gästrikland/Hälsingland.

Caroline noterade tre assist i sina framträdanden som varade i en hel match plus en period.

Foto. Caroline Maklin Svensson och Linn Slottgård är Orsas bidrag i TV-pucken. Dalarna spelar kommande kval i Mariestad. Foto. TUVA KANDELL

Dela sidan:
Annonser:
LG Köpman vent
Brottsofferjouren
Orsasjön 250 x 149

Läs även:

Annonser:
Karl Hedin
Handelsbanken nr 3 uppe 250 x 360
Färgad egen annons 250 x 360