Segertåget fortsätter för Digers BK

Jörgen Wåger Löpsedel, Sport

Segertåget för Digers BK fortsätter.

Dock bjöd Sundborn upp till rejäl kamp.

Men när slutsignalen ljöd lyste 10-7 från resultattavlan.

Det här var Digers sjätte raka vinst i femman och marschen mot division 4 fortsätter för Orsalaget. Men det var ingalunda en lätt seger i den här fartfyllda matchen som under sen söndagseftermiddag spelades inför en än en gång välfylld sporthall.

Hemmalaget hade ett tag i tredje perioden en femmålsledning, men det blev onödigt spännande mot slutet när Sundborn tog in mål på mål.

– Vi underskattade dem när vi ledde så stort, förklarade Simon Blomqvist att hemmalaget höll på att tappa en ledning med klara 8-3.

– Det var lite gnäll inom laget när de började komma närmare, men sedan gjorde vi något bra och då blev det positivt igen.

Och riktigt positivt blev det när just Simon med 1.45 satte förlösande 9-7 efter ett frislag.

Simon Blomqvist, här i mitten, var tillbaka efter sin tåskada och satte viktiga 9-7 i slutet av hemmamötet mot Sundborn. Foto: JÖRGEN WÅGER

16-årige Blomqvist är en av många yngre förmågor i Digers. För knappt tre veckor sedan ådrog han sig en spricka i en tå i derbyt mot Kais Mora. Efter att ha vilat ett par veckor, började han träna igen förra söndagen och mot Sundborn gjorde han comeback med matchtröja på.

– Det kändes bra, men i slutet av matchen var det en av deras killar som trampade på tån. Det gjorde ont, men nu känns det bra igen, konstaterade Simon efter matchen.

Man kan förmoda att  segern var bra plåster på eventuella sår.

Om vi tar det från början, så tog Digers ledningen genom August Sundquist. Men Sundborn både kvitterade och tog ledningen. 1-2 stod det också i den första pausen.

I andra kvitterade Alvin Karlgren och sedan kunde hemmalaget gå till ledning med 4-3 efter två perioder efter mål av Erik Strandberg och Zygimantas Alisauskas. Alla tre tillhör de yngre i Digers, liksom då Blomqvist och Sundquist, som inledde Digers målskytte.

I början av tredje blev det något av en målexplosion när Digers på 44 sekunder via mål av Joel Jackson, Alexander Difs och Alvin Karlgren kunde gå fram till 7-3. När sedan Alex Delbåge, som också var tillbaka efter skada, satte 8-3 efter 4.30, då trodde nog publiken att Digers än en gång var på väg mot en storseger.

Alvin Karlgren svarade för två mål och två assist. Foto: JÖRGEN WÅGER

Men tabellfyran gav inte upp och kröp allt närmare i målprotokollet. Men närmare än 8-7 kom inte Sundborn och då steg comebackande Simon Blomqvist fram och satte 9-7 när klockan visade 18.15.

– Skönt att vara tillbaka och skönt med en seger, kunde den unge och spelskicklige backen konstatera.

Alexander Johansson spikade sedan resultatet till 10-7 och Digers kunde räkna in sjätte raka segern i division 5.

Noterbart att Digers tio mål, gjordes av nio olika målskyttar. Ende tvåmålsskytten var Alvin Karlgren, som blev poängbäst i hemmalaget med fyra poäng. Värt att påpeka att Alvin är en av totalt fyra unga spelare i A-laget som är född 2003.

Unga Digers visar verkligen framfötterna. Av nio målskyttar, så var sju av dessa ungdomar. Framtiden ser med andra ord ljus ut för Orsaklubben, om man får behålla de unga spelarna, ska väl tilläggas.

Men allra först tar vi den här säsongen och där ser det riktigt lovande ut för avancemang efter full pott på de sex första omgångarna. Bakom skuggar Våmhus, som var spelledigt i helgen, med 15 poäng på fem matcher. Även Våmhus har således full pott.

Digers kryllar inte bara av unga målskyttar. Laget har en mycket duktig målvakt i 17-årige Hannes Matz, som svarade för en bra insats mot Sundborn.

Nästa match för Digers är borta mot Nås kommande lördag. Tabellåttan har vunnit en av sin fem första matcher och har bara tre lag bakom sig, så det finns alla möjligheter att det blir sjunde raka segern för Orsalaget.

Division 5

Digers BK-Sundborns GOIF

10-7 (1-2, 3-1, 6-4)

Digers mål: 1-0 August Sundquist, 2-2 Alvin Karlgren, 3-3 Erik Strandberg, 4-3 Zygimantas Alisauskas, 5-3 Joel Jackson, 6-3 Alexander Difs, 7-3 Alvin Karlgren, 8-3 Alex Delbåge, 9-7 Simon Blomqvist, 10-7 Alexander Johansson.

Publik: 160.

Hannes Matz svarade för en bra insats i hemmamålet. Närmast Digersmålvakten ser vi Erik Strandberg. Foto: JÖRGEN WÅGER

Som vanligt var det mycket folk på läktaren när Digers lirade. Foto: JÖRGEN WÅGER

August Sundquist inledde målskyttet för Digers och noterade även två assist. Foto: JÖRGEN WÅGER

Alex Delbåge gjorde comeback efter en skada på ena handen och noterade ett mål. Foto: JÖRGEN WÅGER

Alexander Difs på språng på sin vänsterkant. Difs, en av många av de yngre, noterade ett mål. Foto: JÖRGEN WÅGER

Emil Larsson och målvakten Hannes Matz. Emil noterade fyra mål i matchen förra helgen, men blev mållös mot Sundborn. Men Orsalaget har ett jämnt lag och målskyttet fördelas över många spelare. Foto: JÖRGEN WÅGER

Alexander Johansson och Joel Jackson, som båda tidigare spelat tillsammans i division 3-laget Kraftstaden, från Oskarshamn, noterade ett varsitt mål mot Sundborn. Foto: JÖRGEN WÅGER

Emil Larsson med bollen. Alexander Difs, till höger, och Erik Strandberg, längre bak. Foto: JÖRGEN WÅGER

Alvin Karlgren i kamp med en Sundbornspelare. Foto: JÖRGEN WÅGER

Dela sidan:
Annonser:
Orsa pingis 2
LG Köpman vent
Plåt-Sven

Läs även:

Annonser:
Färgad egen annons 250 x 360
Karl Hedin
Handelsbanken nr 3 uppe 250 x 360