Siljan BK vann dramatisk match

Jörgen Wåger Sport

Siljan BK förlorade förra helgens ”Slaget om Orsasjön” mot ärkerivalen BK Karma.

Men i helgen tog man revansch när BK Mas besegrades med 12-8.

Kan tyckas klara siffror, men det ligger en hel del dramatik bakom innan segern still slut säkrades.

Vi ställningen 10-6 till hemmakillarna, låg man under i samtliga av de återstående matcherna och skulle den ställningen hålla i sig, hade matchen slutat oavgjord.

Men BK Siljan lyckades vrida sig ur ett krångligt läge och segersiffrorna mot Borlängelaget skrevs till 12-8.

– Vi låg ett tag under i alla de fyra sista matcherna, men då knep Richard (Eriksson) och Pupp (Lars Lindkvist) en banpoäng och lika gjorde Rasmus (Höijer) och Hans (Larsson). Det gjorde att vi kunde vinna matchen efter en hel del spänning, förklarade Putte Ollars.

Lördagens bästa poäng över fyra serier noterade Siljan BK:s ”flygande holländare” John Visser med sina 854 poäng. Han var den ende av alla 16 spelare i de båda lagen som kom över 800.

Resterande i hemmalaget spelade in följande poäng: Rasmus Höijer 752, Robert Frisk 749, Hans Larsson 712, Lars Lindkvist 709, Putte Ollars 692, Richard Erikson 657 och Jon Soling Särnblad 637.

– Min sista serie var riktigt dålig, konstaterade Putte Ollars.

Men innan det hade han spelat okej och i par med John Visser knep de tre banpoäng vardera. Resterande sex spelare i hemmalaget tog två banpoäng, så man kan konstatera att alla var med och bidrog till det som blev en jämn drabbning och en fin lagseger, trots lite kärvt läge ett tag i de sista matcherna.

Dagens klart bästa serie stod John Visser för med sina 249 poäng som kom i hans andra serie. Han hade ytterligare en serie över 200. (215).

Övriga i Orsalaget med en serie över 200 poäng var Rasmus Höijer (201 + 204) och Robert Frisk (202 + 201).

Division 3-serierna är indelade i en A- och en B-grupp, men där lagen möter varandra. Mas (B) och Siljan (A) ligger på fjärde plats i varsin serie. Av nio matcher har BK Siljan vunnit fyra och står på åtta inspelade poäng.

Kommande lördag åker Orsalaget först till Hofors för att möta BK 66 F för att därefter fortsätta till Falun för dagens andra bortamatch, där man möter BK Milan.

Både BK 66 F (9 poäng) och BK Milan (12)  ligger strax före Siljan i grupp A. Vid vinst i båda matcherna finns det möjlighet för fjärdeplacerade Siljan BK att gå upp på delad andraplats i A-gruppen.

BK Karma, som siktar på att gå upp i en division, leder A-gruppen med fyra poäng till godo på andraplacerade Falulaget BK Milan. BK Karma spelade för övrigt mot samma motstånd som Siljan BK hade i lördags. Karma släppte bara en banpoäng och vann totalt med hela 19-1 mot BK Mas.

Bilden. Här har vi delar av Siljan BK:s lag i hemmamötet mot BK Mas från Borlänge, som besegrades med 12-8 efter en hel del dramatik. Från vänster; Rasmus Höjer, Putte Ollars, John Visser, Richard Eriksson samt Robert Eriksson. Foto: LOUISE HOLBACK

Dela sidan:
Annonser:
Plåt-Sven
Orsasjön 250 x 149
Brottsofferjouren

Läs även:

Annonser:
Färgad egen annons 250 x 360
Karl Hedin
Handelsbanken nr 3 uppe 250 x 360