Slutade i torsdags – snabb comeback

Jörgen Wåger Löpsedel, Sport

Efter att knäskålen hoppat ur i torsdagens träning var karriären slut.

Men snabbare comeback har nog idrottsvärlden sällan skådat.

När Digers BK körde över Hedemora med 16-5 svarde Micke Jonsson för två mål.

– Med hård tejpning så fungerade det, konstaterar 31-åringen.

Tidigare under lördagen skrev vi om Micke Jonsson som har haft otur utan dess like. Två gånger inom loppet av ett år har han trampat på ett lock i sporthallens golv som gett vika och bägge gångerna har han ådragit sig knäskador.

I början av veckan träffade Jonsson en ortoped som sa att han inte behövde operera sitt sargade knä.

Förhoppningen var att spela match redan den här helgen.

Men i torsdagens träning med Digers, när han gjorde en helt vanlig rörelse, hände något med knät.

– Knät hoppade igen, det blir ingen comeback i helgen och jag lägger nog ner innebandyn, berättade han för Orsasajten torsdag kväll.

Uppehållet varade i mindre än två dygn. När Digers skulle åka med bara åtta man till Hedemora för att möta nästjumbon, så erbjöd sig Jonsson för att testa sitt sargade knä.

– Lite tur för min del att de var så många som blev sjuk. Hörde att de skulle åka med bara åtta spelare, men då ringde jag Sonny (Johansson, spelare och den som håller i laget när inte Mattias Holmström kan) och sa att om jag får spela back så kan jag prova.

Micke bara inte provade, han var med hela matchen och svarade för två mål.

– Om de inte hade varit så få som skulle åkt iväg till Hedemora, så hade jag varit kvar hemma och fortfarande varit less att det var slut med min innebandy.

Men hur gick det med knät då?

– Med tejp, tabletter och knäskydd, så fungerade det. På grund av tejpen kunde jag ju inte ens röra knät så det gick hyfsat. Jag var lite rädd i första perioden, men sen tycker jag det gick bra.

Några större problem att avfärda nästjumbon var det aldrig för Digers, trots kort om folk. Redan efter 20 minuter var ledningen 7-3 och hoppet släcktes definitivt för Hedemora när gästerna i andra gick upp till 13-3.

Målkalaset avstannade något i tredje och segersiffrorna skrevs till klara 16-5.

Jonsson, som för bara ett par dagar sedan hade gett upp innebandykarriären, utesluter nu inte en fortsättning, trots allt.

– Vi får se i veckan om jag har hittat lösningen med den nya tejpningen.

Noterbart att Digers gjort över 30 mål totalt på de två matcherna mot Hedemora. Hemma blev det 15-2. Men då kan vi i sammanhanget nämna att IFK Våmhus, Digers konkurrent om seriesegern, gjorde hela 26 mål i EN match när Hedemora i början av mars kördes över med 26-5.

Men det är dock inget som hjälpte Våmhus under lördagen. Däremot så fick Digers en hjälpande hand från Stora Skedvi när det gäller seriesegern. Tabellsjuan Stora Skedvi vann nämligen i Mora med 9-7.

Våmhus fick en dålig start med 0-1 redan efter 1.21. Och sedan, ni läser rätt nu, enligt matchprotokollet tog det bara två sekunder efter Skedvis första mål till 0-2= 1.23!

Efter den kallduschen lyckades inte Våmhus riktigt resa sig. Hemmalaget fick jaga, men närmare än 5-6 kom inte IFK och Stora Skedvi gav Digers ett drömläge inför fortsättningen genom att ta tre poäng av den tidigare serieledaren.

Under söndagen kom Digers tre poäng mot Hedemora in i tabellen och nu har Orsalaget återtagit serieledningen. Digers BK står på 46 poäng på 17 matcher medan Våmhus har 45 på 18 matcher. Och då ska man ha i åtanke att Digers ännu inte fått in sina tre poäng som man tog borta mot Sundborn (8-4) för en månad sedan. Så egentligen leder Digers tabellen med fyra poäng före Våmhus med två omgångar kvar.

Det är för dåligt och det är ingen bra reklam för innebandyn att ett lag, som tycker sig vara felfördelat, inte fått in resultatet. Här måste förbundet kunna sätta ner foten och dels bestraffa Sundborn samt få in resultatet så att tabellen stämmer.

Digers nästa match är kommande lördag (23/3) mot tabellfyran Borlänge IBK. Där kan DBK säkra seriesegern och avancemang till division 4.

Därefter har Digers bara hemmamötet och seriefinalen mot IFK Våmhus kvar. Det kan bli en seriefinal utan större betydelse.

– Men oavsett om vi har säkrat seriesegern eller inte, så är vi ute efter revansch efter förlusten mot Våmhus i Mora, är den comebackande Micke Jonsson bestämda uppfattning.

Den matchen är planerad att spelas torsdagen den 28 mars, men undertecknad vet att IFK Våmhus vill flytta den till helgen 30-31 mars. Det då Mora IK:s kval startar med match 1 den 28 mars och det finns möjlighet att det är Mora-Leksand som drabbar samman igen för tredje året i rad. Att lägga en seriefinal i innebandy samma datum är inte så klokt om man vill ha en välbesökt Orsa sporthall.

Bilden längst upp. Micke Jonsson trodde det var slut med innebandyn efter att knäskålen hoppat ur led i torsdags, men på grund av att Digers skulle åka med kort om folk till bortamatchen mot Hedemora under lördagen, erbjöd han sig att spela back. Med hård tejpning lyckades 31-åringen genomföra matchen och han utesluter nu inte en fortsättning, trots att han bara för ett par dagar sedan förlikade sig med att han inte kan spela innebandy något mer. Arkivfoto: JÖRGEN WÅGER

Division 5

IBF Hedemora 2-Digers BK

5-16 (3-7, 0-6, 2-3)

Digers mål: 1-1 Emil Larsson, 1-2 Leo Olsen, 1-3 Sonny Johansson, 1-4 Mattias Magnusson, 1-5 Micke Jonsson, 3-6 Alex Delbåge, 3-7 Zygimantas Alisauskas, 3-8 Jocke Norlin, 3-9 Zygimantas Alisauskas, 3-10 Mattias Magnusson, 3-11 Alex Delbåge, 3-12 Micke Jonsson, 3-13 Leo Olsen, 4-14 Jocke Norlin, 4-15 Jocke Norlin, 5-16 Mattias Magnusson.

Utvisningar, Hedemora: 4×2. Digers: 2×2.

Domare: Jussi Nissinen och Hans Bylund.

Publik: 12.

Mattias Magnusson svarade för tre mål mot Hedemora. Arkivfoto: JÖRGEN WÅGER

Sonny Johansson svarade för ett mål mot Hedemora. Arkivfoto: JÖRGEN WÅGER

Dela sidan:
Annonser:
Orsasjön 250 x 149
Plåt-Sven
Nr 6 250 x 150 Aron Gård strand

Läs även:

Annonser:
Karl Hedin
Färgad egen annons 250 x 360
Handelsbanken nr 3 uppe 250 x 360