SM i pistolskytte till Orsa

Jörgen Wåger Löpsedel, Sport

Det är sannerligen inte ofta det arrangeras SM i pistolskytte i Dalarna.

Senast Dalarna stod som får vi gå tillbaka ända till 1957.

Men i juli 2021 är det dags igen och då kommer mästerskapet till Orsa.

Det är alltså inte kommande sommar som SM avgörs i Orsa utan det är sommaren därpå, men redan nu har arrangören utsetts. Och det är inte bara en förening som är arrangör för hela mästerskapet.

Det är Dalarnas Pistolskyttekrets och deras 21 föreningar som fått i uppdrag att stå värd för SM-tävlingarna.

En av dessa föreningar är Orsa Pistolskytteklubb.

Förberedelserna drog igång redan för ungefär en månad sedan.

– Det är många saker som måste klaffa, säger Lena Sjögren, ordförande i Dalarnas Pistolskyttekrets, i ett pressmeddelande.

Lena och alla andra pistolentusiaster i länet är förstås glada att Dalarna får stå som värd för SM igen. Det var ju några år sedan som sagt.

Närmare bestämt så blir det 64 år sedan som mästerskapet avgjordes i Dalarna när det är dags att avlossa det första SM-skottet sommaren 2021.

Det finns alla förutsättningar för ett bra mästerskap. Inte minst har Dalarna många spännande fältskyttebanor, enligt Lena Sjögren.

– Dalarnas banläggare har ett gott rykte bland fältskyttarna.

Det är en stor apparat att arrangera pistolskytte-SM och mästerskapet avgörs inte bara i Dalarna. När SM-medaljerna i precision ska fördelas görs det i norra Sverige, men där ort inte är bestämt än.

Det som är definitivt klart är att fältskyttedelen kommer att avgöras i Orsa om drygt 1,5 år och där hela 400 skyttar beräknas finnas på plats.

Året därpå blir det omvänt, då får Dalarna arrangera precisions-SM medan den norra landsdelen får ta hand om fältskyttet.

– Det är första gången på 15 år som SM i fältskytte och precision hålls på två skilda platser i landet, berättar ordförande Sjögren.

– I dag är det få platser i landet som har möjlighet att arrangera ett helt SM, då det har blivit ett omfattande arrangemang som kräver stor skjutbana och många funktionärer, förklarar hon.

Orsa kommun välkomnar mästerskapet, som kommer att avgöras på skjutbanorna i Tallhed.

– Vi har blivit väl bemötta av representanter från Orsa kommun och vi kommer att föra ett nära samarbete för att ge skyttar och deras familjer en bra tävling och en härlig upplevelse i Orsa, säger Dalarnas Pistolskyttekrets ordförande Lena Sjögren.

Bilden. SM i pistolskytte, fältskyttedelen, kommer att avgöras i Orsa i juli 2021. Det blir då hela 64 år sedan som mästerskapet arrangerades i Dalarna. Foto. DALARNAS PISTOLSKYTTEKRETS

Dela sidan:
Annonser:
Nr 6 250 x 150 Aron Gård strand
Orsa pingis 2
LG Köpman vent

Läs även:

Annonser:
Handelsbanken nr 3 uppe 250 x 360
Karl Hedin
Färgad egen annons 250 x 360