Storförlust för OIK-juniorerna

Jörgen Wåger Sport

Orsa IK:s J18-lag har gjort det riktigt bra i inledningen av serien och var tvåa i tabellen inför höstlovets uppehåll.

Om det var det långa speluppehållet som var orsaken, låter vi vara osagt, men det blev en rejäl djupdykning mot Malung.

Hemmalaget tog en klar seger med hela 10-2.

Division 1-serien för B-juniorer innehåller 13 lag och det är otroligt jämnt i tabellen. Strömsbro (6), som spelat en match mer än Orsa, ledde serien inför onsdagskvällens matcher med sina 15 poäng.

OIK låg på andra plats med elva inspelade poäng på fem matcher.

Hur ruskigt jämn tabellen är visas det faktum att det bara skilde tre poäng mellan tian Borlänge upp till topplaget Orsa IK.

Malung låg på åttonde plats inför mötet med OIK, men tog ett rejält skutt i och med storsegern upp till tredje.

För Orsas del blev det ett ras ner till sjätte, trots att det bara spelades ytterligare två matcher under onsdagskvällen. Till och med Avesta tog sig förbi Orsa, fast laget inte hade någon match, det på grund av att OIK:s målskillnad försämrades rejält efter tio mål i baken.

Men det är bara två poäng upp till tvåan Häradsbygden, som dessutom har två matcher mer spelade än OIK, en seger på söndag, så är man där uppe igen.

I sista matchen inför uppehållet besegrade Orsa förra söndagen (28/10) Gävle med 6-3.

– Sett över 60 minuter var det vår bästa match, tyckte OIK-coachen Mattias Bossel efter den sköna vinsten.

Men tio dagar senare var det fina spelet borta och andra förlusten under ordinarie tid var ett faktum och det efter tio baklängesmål.

Efter drygt tio mållösa minuter, kunde Malung ta ledningen efter 13.42. Orsa replikerade dock snabbt när Lucas Salo 36 sekunder senare kvitterade för gästerna.

Hemmalagets 1-0 påbörjade en målexplosion, för bara 13 sekunder efter Orsas kvittering, tog Malung återigen ledningen. Och fyra minuter efter att det första målet kom, lyste det 4-1 på resultattavlan i Malungs ishall.

– Vi började matchen helt okej och hade några riktigt vassa chanser, men pucken ville inte in, men det ville den i andra målet, konstaterade besvikne OIK-tränaren Bossel.

Snabba baklängesmål blev OIK:s fall denna afton. I andra stängde hemmalaget definitivt matchen i mitten av perioden, då man inom loppet av 37 sekunder gick fram till 6-1. Strax innan periodpaus kom också 7-1.

– För många bjudningar efter slarvigt spel, analyserade Bossel.

Med en sådan lång uppförsbacke var förstås matchen körd. OIK fick ett tröstmål i tredje perioden, genom Linus Mattson, men vad hjälpte det när Malung gjorde ytterligare tre.

Den här matchen är bara att glömma för Bossel och hans grabbar. Chans till revansch finns redan på söndag, då Falu IF väntar på bortais. Falun som ligger trea från slutet har vunnit en match under ordinarie tid och står på sex poäng efter sex matcher.

– Det är bara att bryta ihop och studsa tillbaka mot Falun, var OIK-tränarens recept att komma upp på segerspåret igen.

Förlusten mot Malung var Orsas andra förlust under ordinarie tid på sex spelade matcher.

J18 division 1 A/B västra

Malungs IF-Orsa IK

10-2 (4-1, 3-0, 3-1)

Orsas mål: 1-1 Lucas Salo, 7-2 Linus Mattson.

Skott: 42-31 (19-10, 14-13, 9-8).

Dela sidan:
Annonser:
Orsa pingis 2
Brottsofferjouren
LG Köpman vent

Läs även:

Annonser:
Färgad egen annons 250 x 360
Handelsbanken nr 3 uppe 250 x 360
Karl Hedin