Tredje raka förlusten för Digers

Jörgen Wåger Löpsedel, Sport

Digers BK siktar på att ta steget upp i division 3.

Men efter tredje raka förlusten ser det betydligt tuffare ut att nå målet.

IBF Borlänge tog viktiga poäng i toppstriden när Orsalaget besegrades med 8-3.

Tränaren Mattias Holmström, som för övrigt fyller 48 år under lördagen (Grattis), kunde fått en roligare födelsedag. Men ett Borlänge, som var piskat att vinna för att haka på topplagen, tog sista(?) chansen och knappade in på Digers.

Om Digers tagit en seger under ordinarie tid, skulle tabelltrean från Orsa haft nio poängs försprång på Borlänge, men i och med bortasegern skiljer det bara tre mellan lagen.

Innan säsongen sa coach Holmström att man inte hade målsättningen att gå upp. Han menade att det var bättre att spela något år till i samma serie och låta det unga laget fortsätta utvecklas i fyran.

Det var en hel del tuffa tag i Orsa sporthall i mötet mellan Digers-Borlänge. Här är det Jocke Norlin som fått stopp på en motståndare. Foto. JÖRGEN WÅGER

Men frågar man spelarna så har de en annan målsättning. De vill ta steget upp en division för andra året i rad.

– Klart vi vill gå upp, säger Alvin Karlgren som med sina 16 år är yngst i laget tillsammans med ytterligare ett par killar födda 2003.

Enviken toppar tabellen på 36 poäng. Tvåa är IBF Falun Ungdom 3 (35) och där går strecket vilka som går upp i division 3. Digers ligger närmast under, tre poäng bakom Falun och ytterligare tre efter, är fyran Borlänge.

Noterbart att Enviken, Digers och Borlänge spelat 15 matcher och har bara tre kvar. Falun har fem matcher kvar och möter Hofors IBK söndag kväll.

Men IBF Falun Ungdom har redan ett lag i trean, så division 4-laget förblir troligtvis kvar där och man kan räkna bort Falulaget när det gäller avancemang uppåt i seriesystemet. Såvida inte laget som håller till i trean, som är med i toppen där, tar steget upp i tvåan.

Många om och men, säkrast är att ta en plats bland topp två om Digers vill uppåt i seriesystemet.

Alvin Karlgren blev en av hemmalagets tre målskyttar mot Borlänge. Foto. JÖRGEN WÅGER

Men bakom jagar Borlänge, som också vill uppåt. Det visade man inte minst med det lag man ställde upp i Orsa sporthall. Enligt uppgift så hade gästerna några spelare med som normalt spelar i klubbens division 2-lag.

– De hade ett duktigt lag och i mål hade de en som står i division 2-laget. Han gjorde många bra räddningar och räddade dem flera gånger, säger Alvin.

Det visar inte minst att annars målglada Digers bara lyckades göra tre mål denna eftermiddag.

Markus Hedberg heter Borlängemålvakten som stod i vägen för Digers projektiler.

En av dem som lyckade få hål på Hedberg var unge Karlgren. Knappt fyra minuter in i andra perioden tilldömdes Digers en straff och den satte Alvin.

Målet betydde reducering till 3-6,men Borlänge hade ett ganska bra grepp om matchen. Ett grepp gästerna inte släppte och Karlgrens mål i början av andra blev hemmalagets sista.

Mattias Magnusson (7) har inte gjort många matcher den här säsongen på grund av att han jobbar borta, men mot Borlänge gjorde han en av sina få framträdanden. Jonas Sandén (76) i bakgrunden. Foto. JÖRGEN WÅGER

Trots förlusten var Karlgren bara glad att få spela match igen.

– Det var väl en månad sedan sist.

En influensa tog hårt på Alvin som gick ner hela sju kilo under sjukdomsperioden.

– Ja, jag kände att jag hade lite extra lätta steg i dag, haha.

I början av året representerade Alvin Dalarna i distriktlags-SM. Det är inte varje år som Digers har spelare med där, men i fjol tog Simon Blomqvist plats i laget och i årets dalaupplaga blev Alvin uttagen.

Alvin visade väl värd sin plats och noterade sju mål och en assist på sex matcher i SM.

– Jo, det gick väl helt okej, säger han ödmjukt.

Och laget var ytterst nära att slå ut storfavoriten Stockholm. I kvartsfinalen hade Dalarna 4-3, det efter två mål från Alvins klubba, med två minuter kvar av ordinarie tid, men när slutsignalen ljöd hade Stockholm vänt till 6-4.

Det är inte ofta som Glenn Guth lämnar planen poänglös, men så blev det mot Borlänge. Foto. JÖRGEN WÅGER

– Med tanke på att ingen trodde på oss innan turneringen så gjorde vi det bra, men visst var det surt att förlora kvarten.

Och förlust blev det som sagt även i lördagens toppmöte mot Borlänge, men bara det att en frisk Alvin var tillbaka på planen var en seger.

Nu tar den målfarlige 16-åringen och övriga Digers sikte på att bryta förlusttrenden.

– Klart vi vill upp i trean, poängterar han.

Nästa match för Digers och chans att kliva upp på segerspåret igen är borta mot Hofors kommande fredag (28/2).

Bilden längst upp. Det blev förlust för tredjeplacerade Digers i toppmötet mot fyran från Borlänge. Här är det Christoffer Dahlin som har full fokus på bollen från riktigt nära håll. André Bonsaksen till vänster och i bakgrunden ser vi Leo Olsen. Foto. JÖRGEN WÅGER

Division 4 herrar, Dalarna/Gästrikland

Digers BK- IBF Borlänge 2

3-8 (1-4, 2-3, 0-1)

Digers mål: 1-1 Alex Delbåge, 2-4 Simon Blomqvist (André Bonsaksen), 3-6 Alvin Karlgren (straff).

Utvisningar, DBK: 4×2 + matchstraff. IBFB: 7×2.

Domare: Phichet Phaetaya och Hans Bylund.

Publik: ca 100.

Det var mycket fysiskt spel, ibland över det tillåtna. Här är det Christoffer Dahlin som lite olyckligt fått en Borlängespelare på fall, så att denne skadade knät. För Dahlin blev det matchstraff medan gästernas spelare fick hjälpas av planen. Foto. JÖRGEN WÅGER

Hannes Matz har precis släppt in målet som betydde 3-8. Digersmålvakten och backen Sebastian Thorslund deppar medan Borlängespelarna jublar. Foto. JÖRGEN WÅGER

Simon Blomqvist har full koll på bollen. Foto. JÖRGEN WÅGER

André Bonsaksén i kamp med Borlängeförsvaret. Foto. JÖRGEN WÅGER

Jonas Sandén jagar kvicka Borlängefötter. Foto. JÖRGEN WÅGER

Här ser vi Alvin Karlgren från distriktlags-SM. Foto. PRIVAT

Jubel i Dalarna. I kvartsfinalen var Dalarna, med Alvin Karlgren i laget, nära att slå ut storfavoriten Stockholm. Foto. PRIVAT

Dela sidan:
Annonser:
Brottsofferjouren
Nr 6 250 x 150 Aron Gård strand
Plåt-Sven

Läs även:

Annonser:
Handelsbanken nr 3 uppe 250 x 360
Karl Hedin