Två finaler i Julskinkan Open för Eriksson

Jörgen Wåger Sport

Det blev två finaler för Orsa TK:s Janne Eriksson i Julskinkan Open

I dubbel vann han i par med klubbkompisen Fredrik Larsson och i herrsingeln blev det förlust mot Fredrik Skarp.

Mora TK:s Julskinkan Open brukar vara en turnering där familjen Skarp säkrar upp sin julmat. Varje klassvinst ger en julskinka i pris och då det brukar bli minst ett par klassegrar för Skarps, så kan man räkna ut att det äts mycket skinka i den familjen.

En av julskinkorna knep hemmaspelaren Fredrik då han i herrsingelfinalen besegrade Janne Eriksson. Janne stretade emot bra i första set och tvingade Fredrik till ett tiebreak. Men i andra set visade Skarp vilken vass spelare han är, då han nollade sin finalmotståndare.

Men ett par av julskinkorna knep Janne Eriksson tillsammans med Fredrik Larson. Eriksson fick revansch för finalförlusten i singel, när pappa Fredrik Skarp spelade seniordubbel tillsammans med 12-åriga dottern Wendela. 6-3, 6-3 blev finalsiffrorna till Orsaparets fördel.

Far och dotter Skarp fick dubbelrevansch i mixed. I finalen mötte man ett annat Mora TK-par, Madde Sticko och Robin Kristoffersson. Det blev klara 6-3, 6-1 där.

Ytterligare en julskinka, den fjärde totalt, till familjen ordnade Wendela i juniordubbeln, där hon i par med Emelie Berg besegrade klubbkompisarna i Mora TK, Maja Stefansson/Agnes Wikander, med 6-1, 6-3.

Övriga vinnare i Julskinkan Open, som i helgen spelades i Mora TK:s hall, var Emelie Berg, som vann juniorsingeln, samt Madde Sticko, som var överlägsen i damsingeln. Madde tappade inte ett enda game vare sig i semi eller final.

I samband med turneringen hade Mora TK invigning av sin nya lounge. Som extra krydda till invigningen uppvisningsspelade Nicklas Sticko och Erik Helin. Den sistnämnde hemma i Mora på jullov, då han bor i Qatar. Erik fick revansch på sin kompis från Noret för finalförlusten i Orsa TK:s öppna mästerskap i augusti och vann invigningsmatchen i två raka set; 6-4, 6-2.

Bilden längst upp. Orsa TK:s Janne Eriksson och Fredrik Larsson vann seniordubbeln. Foto: CAROLA SKARP

Janne Eriksson, till vänster, förlorade mot Fredrik Skarp i herrsingelfinalen. Foto: FREDRIK LARSSON

Erik Helin och Nicklas Sticko efter deras ”tungviktsmöte”. Med ryggen mot kameran ser vi domaren och Mora TK:s instruktör Julia Tenlén. Foto: SILVIA PESSOA

Två slitna herrar vandrar av centercourten. Foto: SILVIA PESSOA

 

Så här såg det ut i somras, efter att Nicklas Sticko besegrat Erik Helin i OTK:s grusturnering. Ska poängteras att det inte är så allvarligt som det kanske ser ut på bilden. Helin fick i lördags revansch för sommarens finalförlust. Arkivfoto: JÖRGEN WÅGER

Erik Helin drar in en backhand från mötet mot Nicklas Sticko i lördags. Foto: CAROLA SKARP

Erik Helin från sommarens final mot Nicklas Sticko på Orsa TK:s röda grus. Arkivfoto: JÖRGEN WÅGER

Dela sidan:
Annonser:
Orsasjön 250 x 149
LG Köpman vent
Nr 6 250 x 150 Aron Gård strand

Läs även:

Annonser:
Karl Hedin
Handelsbanken nr 3 uppe 250 x 360