Två förluster för Siljan BK

Jörgen Wåger Sport

Det blev ingen lyckad helg för Siljan BK:s bowlare.

Två matcher i division 3 spelades under lördagen i Borlänge och det blev förlust i båda.

Först mot BK Mas F med 7-13 och sedan blev BK Zenit för svårt; 5-15.

Siljan har haft några hemmamatcher i rad och vunnit dessa, men i de två bortamatcherna i Borlänge kammande laget noll.

BK Mas F är på samma plats som Siljan, men i olika grupper. Orsalaget är femma och näst sist i grupp A med 12 poäng på 17 matcher. Näst sist är också Mas, som på de 16 första matcherna bara hade vunnit fyra matcher. Mot Siljan BK kom säsongens totalt femte seger för BK Mas.

Det var den jämnaste matchen av de två som Siljan spelade, men det blev ändå till slut en klar förlust med 7-13.

Som så många gånger tidigare var John Visser poängbäst i Siljan. Den flygande holländaren snittade fina 202 per serie och noterade totalt 808 poäng över de fyra serierna.

Med det var Visser bäst av samtliga. Faktiskt så hade Siljan de två poängbästa. Tvåa var Britt-Marie Björkkvist med sina 728, men nu hjälpte inte det då Borlängelaget hade ett mer jämnt lag.

Den högsta serien noterade Visser, som i sin andra kom upp i imponerande 262 poäng. I de tre övriga låg han på 2×182 samt 181 poäng. Bara en gång över 200, alltså, men det blev ändå ett snitt på 202.

Britt-Marie hade två serier med högre poäng än Vissers näst högsta: 199 och 190.

Övriga i laget tog följande poäng: Ronnie Lovén 670, Rasmus Höijer 662, Hans Larsson 633, Helena Eriksson 618, Helge Karlsson 539 och 12 år unga Emil Särnblad Soling kom upp i 420.

I lördagens andra match blev det 5-15 mot B-gruppens ledarlag BK Zenit. Det här var en viktig seger för Zenit, som bara är två poäng före andraplacerade BK Granen F1, men då har Granen också en match mindre spelad.

Visser var poängbäst igen, nu med 740, och Björkkvist var tvåa, liksom mot BK Mas, med sina 695.

Övriga i laget plockade följande poäng över fyra serier: Ronnie Lovén 686, Rasmus Höijer 679, Hans Larsson 640, Helge Karlsson 629, Helena Eriksson 617 och Emil Särnblad Soling 480.

Noterbart att det i stort sett bara var Visser och Björkkvist, de två främsta, som sänkte sina poäng jämfört med första matchen. Eriksson fick en poäng mindre än första matchen (618 mot 617), de övriga spelade upp sig, men tyvärr hjälpte inte det mot B-gruppens etta Zenit.

Bästa enskilda serie hos Siljan noterade Visser med sina 216. Snittet över de fyra serierna mot Zenit blev 185. Något skillnad jämfört med första matchens 202, men då ska man ha i åtanke att Siljans flygande holländare dök rejält i den tredje serien med 136 poäng. Det visar hur tufft det är att hålla fokus uppe i två matcher på kort tid, som lagen spelar när man åker på bortamatcherna.

Siljan BK är fortsatt på femte plats i grupp A med 12 poäng på 17 matcher. Det är dock bara tre poäng upp till tredjeplacerade BK Rättvik F1.

Kommande lördag tar Siljan i Orsa bowlinghall emot B-gruppens trea; BK Granen F2.

Vi kan också nämna att Grupp A:s ledarlag, BK Karma, tog två klara segrar i Rättvik under lördagen. Först besegrades BK Rättvik F1 med 16-4 och därefter städade Moraklubben av deras andralag med hela 18-1. Andraplacerade BK Milan vann en och förlorade den andra av lördagens två matcher. Det innebär att Karma nu har hela nio poäng ner till Falulaget Milan då båda lagen spelat 17 matcher.

– Vi behöver en seger till för att bli klart för division 2, konstaterade Karmaledaren/spelaren Mikael Alfredsson efter helgens fyra poäng.

Karma hade hela fem spelare som kom upp över 800 poäng när man mötte Rättviks förstalag. Orsagrabben Robin Liljeberg var en av dem. Han var femte bäst i Karma med sina 804. I matchen mot andralaget var Robin fjärde bäst i Karma med 797. Liljebergs högsta serie, av de åtta han spelade, var på 235.

Bilden längst upp. John Visser var poängbäst i Siljan BK i båda lördagens matcher, men det blev tyvärr förlust i båda. Arkivfoto: JÖRGEN WÅGER

Beppe Björkkvist noterade näst högst poäng hos Siljan i de båda matcherna i Borlänge. Arkivfoto: JÖRGEN WÅGER

Dela sidan:
Annonser:
Nr 6 250 x 150 Aron Gård strand
Orsasjön 250 x 149
Brottsofferjouren

Läs även:

Annonser:
Karl Hedin
Färgad egen annons 250 x 360
Handelsbanken nr 3 uppe 250 x 360