Två guld ett och silver till Hugo i dans-SM

Jörgen Wåger Löpsedel, Sport

Nyligen gjorde Hugo Rowa sitt livs mästerskap när EM i dans avgjordes i Italien.

Den 14-årige Orsakillen visade i helgen att formen håller i sig.

När SM avgjordes i Västerås blev facit två guld och ett silver.

I lördagens inledande soloklass i Hip Hop, var det inget snack om saken. Merparten av domarna hade Hugo som nummer ett.

Vi kan tillägga att SM är enda tävlingen med öppen bedömning, vilket innebär att domarna visar upp en skylt med den placering de tycker att dansarens uppträdande är värt.

– Sex av sju domare hade Hugo som nummer ett, berättar Hugos pappa Jesper Johansson som än en gång hade all anledning att vara stolt över sin son.

Dagen fortsatte sedan med Battle. Av från början 99 startande, tog sig Hugo bland de 16 som möttes i utslagningsfinaler.

Efter att ha fått domarnas röster i såväl, åttondel- kvart- semifinal samt final, så hade Hugo tagit sitt andra SM-guld denna lördag.

Tävlingsdagen var dock inte slut för Hugo i och med sitt andra guld. Han ställde även upp i Electric Boogie. En sliten Hugo lyckades med bedriften att ta sin tredje raka SM-medalj denna långa och dansanta maratonlördag.

Den här gången blev det ett silver, men det var inte långt ifrån att Hugo lyckats ta en trippel guldmedaljer.

– Den sista grenen blev riktigt tuff. Har man dansat från tidiga morgon till sena kväll, så tar det på krafterna, konstaterar pappa Jesper.

– Men väl i final, gav Hugo allt och det räckte hela vägen fram till en silvermedalj. Det efter omdans, då domarna satt lika siffror i finalen.

Det var inte mer än två veckor sedan som Hugo Rowa kom hem från Europamästerskapet i italienska Rimini med tre EM-medaljer i bagaget; Individuellt guld i Battle, guld i lag samt även ett individuellt brons.

Hugo hade sånär plockat hem tre guld, men blev i lördagens sista tävling tvåa. Foto. JESPER JOHANSSON

Och i Västerås följde 14-åringen från Orsa, som får sin dansskolning i M&M Dansskola i Mora, upp med två fina guld och ett riktigt ”kämpasilver” i SM.

Hugo var inte ensam Rowa i Västerås. Fyra år yngre lillasyster Tyra dansade också, men för så unga deltagare är det inte SM-status.

Men det hindrade inte Tyra från att göra riktigt bra ifrån sig. I Electric Boogie solo dansade hon till sig en mycket fin andraplats i finalen.

I Battle placerade sig den 10-åriga Orsatjejen som femma och tillsammans med lagkamraten Freya Boström Fors tog duon en tredjeplats i Electric Boogie.

Syskonen tävlar för M&M Dansskola och Rowa var inte ensamma att göra bra ifrån sig.  Hela 25 pallplatser blev facit för dansklubben från Mora under helgens tävlingar i Västerås. När det gäller SM-medaljer dansade klubben hem tolv medaljer, varav sex guld.

Ett strålande mästerskap, med andra ord.

Bilden längst upp. Hugo hade ett kanonbra SM med tre medaljer på en och samma dag, varav två guld. Foto. JESPER JOHANSSON

Här har vi Hugo Rowa högst upp på pallen. Foto. JESPER JOHANSSON

Hugo bjöd på fina konster under SM. Foto. JESPER JOHANSSON

Hugo från SM i Västerås. Foto. JESPER JOHANSSON

Hugo Rowa showar. Foto. JESPER JOHANSSON

Här har vi ett av Hugos två SM-guld. Foto. JESPER JOHANSSON

Hugo Rowa till höger. Foto. JESPER JOHANSSON

Tyra Rowa, längst till vänster, kom tvåa i Electric Boogie solo. Foto. JESPER JOHANSSON

Tyra Rowa, till vänster, showar. Foto. JESPER JOHANSSON

Tyra Rowa i rutiga byxor. Foto. JESPER JOHANSSON

Tyra Rowa från helgens tävling i Västerås. Foto. JESPER JOHANSSON

Dela sidan:
Annonser:
Orsasjön 250 x 149
LG Köpman vent
Plåt-Sven

Läs även:

Annonser:
Karl Hedin
Handelsbanken nr 3 uppe 250 x 360