Två mål från Carl i ny tung förlust

Jörgen Wåger Sport

Det har inte blivit någon lysande inledning från USA:s sida i pågående JVM i Kanada.

Förlust 3-10 mot Polen, följdes upp med en ny förlust, 4-8 mot Ryssland.

Tre av de sju amerikanska målen har kommit från Carl Tara-Erikssons klubba.

– I båda matcherna har vi lirat bra till och från. Det har varit i andra perioden som vi har vikt ner oss och släppt in flest mål, berättar Carl.

Sent på onsdagskvällen ställdes USA mot Polen, som i senaste JVM spelade i A-gruppen, men som ramlade ner i B-divisionen, där USA håller till. USA:s svenske lagkapten räknade innan med att Polen skulle bli en tuff uppgift och så rätt han fick.

Polen vann med klara 10-3 och Digersfostrade Carl, numera i Kais Mora, reducerade till 3-8, men roligare än så blev inte JVM-premiären.

Desto större var förhoppningarna inför torsdagens möte mot Ryssland, som i sin första match besegrade Japan med 7-6.

– Men tyvärr blev det förlust med 4-8. Matchen mot Ryssland blev tuffare än vi alla trodde, de hade bättre spel än Polen och var mer fysiska.

Annars var det Carl Tara-Eriksson som såg till att USA fick en kanonstart med 1-0 efter 1.43. Men Ryssland kvitterade i den första perioden och i andra ryckte ryssarna ifrån till 5-2.

I tredje stod det ett tag 8-2, men via två amerikanska mål, varav ett från Carl, inom loppet av elva sekunder, snyggades siffrorna till i slutet, men det blev ända en klar rysk seger med 8-4.

– Det som vi måste tänka på är attityden och att tuffa till oss mer. Annars så är jag stolt och imponerad över laget eftersom vi kämpar oss igenom hela matchen och gör två mål med två minuter kvar, var lagkapten Tara-Erikssons analys.

USA har nu bara en gruppspelsmatch kvar och den spelas fredag kväll, start klockan 21.00 svensk tid. Därefter blir det placeringsmatcher.

Målet inför JVM var, berättade Carl häromdagen, att bli ”mycket högre” än den 15:e plats då Digersprodukten 2017 gjorde mästerskapsdebut för USA. Återstår att se om det amerikanska laget, som bland annat innehåller runt tio svenskar/finnar där en av föräldrarna är från USA, klarar den målsättningen.

I den andra matchen från USA:s grupp, tog Polen andra raka segern efter 3-2 mot Japan. Det efter att avgörande 3-2-målet kommit med bara 37 sekunder kvar av ordinarie tid.

Båda nollpoängarna USA och Japan möts i sista gruppspelsmatchen. Japan har två hedersamma uddamålsförluster, medan USA hängt med bra i början av matcherna, men sedan förlorat med klara siffror.

Sveriges U19-killar besegrade Slovakien med klara 14-4 i sin andra match, som var klar sent torsdag kväll. Sverige, som spelar i A-divisionen, förlorade onsdagens premiär mot Tjeckien; 1-5.

Bilden längst upp. Carl Tara-Eriksson från mötet mot Ryssland, där USA:s svenske lagkapten noterade två mål i förlustmatchen som slutade 4-8. Foto. ADAM TROY

Digersfostrade Carl Tara-Eriksson jublar efter sitt mål i onsdagens JVM-premiär mot Polen. Foto. ADAM TROY

Dela sidan:
Annonser:
Plåt-Sven
Brottsofferjouren
LG Köpman vent

Läs även:

Annonser:
Karl Hedin