Två SM-guld till Jessica och Gunder

Jörgen Wåger Löpsedel, Sport

I slutet av januari tog Jessica Häggqvist VM-brons i pulka med Zelma.

I helgen var det SM i Boden som gällde och Jessica kunde glädja sig åt två guld.

– Det är två guld i utklassningsstil med två hundar som jag vet gör allt för mig.

De två fyrbenta älsklingarna är Zelma och Gunder som Jessica hade med sig upp till Boden för de tre SM-tävlingarna som stod på programmet: Combined, stafett och pulka var de tre disciplinerna.

Deltagarna fick en tuff helg då vädergudarna inte var riktigt på humör.

– Snön föll ymnigt dag som natt och det blåste nästan på tvären. Det var till och med tuffare underlag än på VM, tyckte Jessica.

Trots tuffa förhållanden blev det guld i combined och stafetten. Båda guldloppen kom tillsammans med den yngre hunden Gunder, som varit så framgångsrik på barmark och som nu även gjorde väldigt bra ifrån sig på snö.

Fredagens combinedlopp slutade med guld och marginalen ned till silverekipaget var över minuten.

Stafetten körde Jessica tillsammans med lagkamraterna i Härnösands DHK, Sanna Näslund och Marie Molander, och där blev segermarginalen över två minuter.

– Det är otroligt roligt och ger lovande framtidsutsikter.

På söndagen var det dags för Zelma att ge sig ut i spåret med matte när pulkaracet skulle köras. Det slutade med en placering precis utanför pallen. Jessica hade hoppats på mer än den fjärdeplats som det nu blev med pulka.

– Den tidigare alltid så stabile Zelma var inte sig själv. Troligtvis är det en förkylning och skendräktighet i en kombination, var Jessicas förklaring till att Zelma inte stod att känna igen.

– Såklart känns det surt att inte lyckas på ett SM, men det går inte att råda över sjukdomar och hundens hormoner. Vi vet att vi kan bättre.

Om inte annat så visar VM-bronset det, som Jessica tog i pulka tillsammans med Zelma när mästerskapet avgjordes i Frankrike för ungefär en och en halv månad sedan.

Trots att fjärdeplatsen sved, kunde inte Jessica, som i höstas lämnade Härnösand och flyttade till Orsa, vara annat än nöjd med helgen då hon två gånger fick ställa sig överst på podiet. Båda gångerna med Gunder, som sagt.

– Jag återvänder till Orsa med en stolthet och längtan att träna njutbara pass i vårsolen tillsammans med hundarna, mina två hundar som jag vet gör allt för mig.

Bilderna. Jessica Häggqvist med Gunder, till vänster, som hon tog två guld med, samt Zelma, till höger. Foto: HÄRNÖSANDS DHK

En rejäl kram från matte Jessica Häggqvist är Gunder, till vänster, och Zelma värda efter allt slit i ett SM som bjöd på allt annat än bra väder. Foto: HÄRNÖSANDS DHK

Dela sidan:
Annonser:
LG Köpman vent
Nr 6 250 x 150 Aron Gård strand
Orsasjön 250 x 149

Läs även:

Annonser:
Handelsbanken nr 3 uppe 250 x 360
Karl Hedin
Färgad egen annons 250 x 360