Linkan: ”Vi kommer få ett ännu bättre lag”

Jörgen Wåger Löpsedel, Sport

Först blev det klart att Jonas Westerling blir spelande tränare.

Sedan följde Jonas Westman upp med att skriva på för Orsa IK.

– Väldigt viktiga spelare för oss, konstaterar Linkan Lindkvist.

I fjol var Lindkvist huvudansvarig för träningarna, laguttagningarna och coachningen av Hockeytvåans nykomling.

Inför den andra säsongen i division 2 västra A har Linkan fått avlastning när det gäller tränarbiten. Jonas Westerling, den gamle MIK-ikonen, blir under sin andra säsong i Orsa IK spelande tränare.

Linkan Lindkvist blir fortsatt huvudansvarig för laguttagningarna och kommer att sköta coachningen, vilket vi berättat om tidigare.

– Sedan är jag sportchef och sköter lagbygget. Jag håller även på att jaga sponsorer, i en ideell förening får man hålla på med många olika saker, konstaterar den coachande sportchefen.

Lagbygget har börjat, som synes. Och det är två riktiga ”tungviktare” som Orsa IK spikat. Vi skrev under måndagen att Jonas Westman var förste spelare att skriva på ett kontrakt med klubben. Allra först var faktiskt Jonas Westerling, men han är inte ”bara” spelare, han får ju även en tränarroll kommande säsong.

– Det går inte att sticka under stolen med att det här är två väldigt viktiga spelare för oss. Med sin erfarenhet och kapacitet, så vi är förstås väldigt glada att de vill fortsätta i OIK.

Det här med att skriva kontakt är nytt i klubben, berättar Lindkvist.

– Men det har inte med pengar att göra. Genom att skriva kontrakt med spelarna, så steppar vi upp det hela och alla som spelar för oss, ska ha skrivit på ett kontrakt. Det är för att andra lag inte ska komma och rycka i våra spelare, de ska inte kunna lämna oss för ett annat lag hur som helst.

– Vi kommer även ha individuella samtal med spelarna, påpekar Linkan som också en del i arbetet att föreningen vill ta ytterligare ett steg framåt.

Se inte så bekymrad ut, Linkan Lindkvist. Du har fått dit två oerhört viktiga pusselbitar i lagbygget med de båda ”Jonas-arna” Westman och Westerling. Arkivfoto. JÖRGEN WÅGER

Duon Westerling och Westman, som var först ut att ”rita på”, kommer framöver att följas av de flesta från fjolårets lag.

Sedan tidigare har lagkaptenen Markus Tomt sagt att han ska lägga av. Nu står det klart att även Viktor Grannas, 19-årig back, valt att sluta.

– De här två är de enda som vi nu vet att vi tappar, men när det gäller Tomt så har jag ännu inte gett upp hoppet, poängterar Lindkvist.

Hopp har han också att få behålla Sonny Karlsson och Kevin Jågas Hansson, som mitt under säsongen kom till Orsa IK från division 1. Det har varit lite frågetecken kring den här duon och är det fortfarande.

– Men vi jobbar för att ha både Kevin och Sonny kvar och någonstans tror jag att vi kommer att lyckas. Vi jobbar i alla fall hårt för att det ska bli så.

Lindkvist håller på att prata med tänkbara nyförvärv som ska förstärka OIK-truppen.

– Vi har redan ett fantastiskt lag, men vill spetsa till det ytterligare. Tanken är att vi ska ha in en till två backar och två till tre forwards. Det beror på hur många vi får ha kvar, men de flesta verkar stanna, som sagt.

– Jag hoppas kunna presentera ett nyförvärv i slutet av veckan.

Förra veckan drog OIK igång den barmarksträning som ska lägga grunden till att det blir en minst lika rolig säsong som i fjol.

Nåja, den slutade inte så roligt på grund av coronapandemin. Men Orsa IK var och nosade på en division 1-plats då man som ett av två lag inledde kvalserien mot ettan med två raka segrar, varav den andra var borta mot Malungs IF (3-2), MIF som kom just från division 1.

Som nykomling i Hockeytvåan tog sig OIK till kvalserien och det är också det uttalade målet kommande säsong.

– Vi har påbörjat lagbygget och jag känner mig jättenöjd att vi nu kommit igång. Jag ser fram emot säsongen med tillförsikt och tror vi kan få ett ännu bättre lag än i fjol, avrundar den coachande sportchefen.

Vi kan tillägga att Orsa IK:s trupp är planerat att bestå av 8-9 backar samt 13-14 forwards.

Bilden längst upp. Så här såg det ut när Orsa IK var på väg att säkra en plats i kvalserien, det i hemmamötet mot Kils AIK i play off, där OIK vann klart i båda matcherna. Förhoppningsvis tar Orsa steget till kvalserien igen och får fullfölja den kommande vår. På bilden är det Markus Tomt som kramas om av Kevin Jågas Hansson. Tomt är lite skymd av Oskar Smids handske. Övriga på bilden är Joel Hanses och Erik Köpman. Arkivfoto. JÖRGEN WÅGER

Läs även:

Dela sidan:
Annonser:
Plåt-Sven
Orsa pingis 2
Brottsofferjouren

Läs även:

Annonser:
Färgad egen annons 250 x 360
Karl Hedin
Handelsbanken nr 3 uppe 250 x 360