Vinst och förlust för tjejernas TV-puckare

Jörgen Wåger Sport

En vinst och en förlust.

Samt en hel del nyttig erfarenhet inför kommande kval till TV-pucken.

Det blev facit när dalatjejerna spelade två träningsmatcher i Örebro i helgen.

Dalatjejernas båda matcher spelades under söndagen och i den första ställdes man mot Örebro län. Hemmalaget blev ett för tufft motstånd och Örebro vann matchen med 4-1.

– De hade en riktigt grym målvakt. De hade också fler spelare än oss och lyckades få in några enkla puckar när orken tog slut för oss, analyserar Linn Slottgård, en av två 15-åriga Orsatjejer som fanns med i laget.

Dalarna har tappat många viktiga spelare sedan förra årets Stålbucklan (som fallit för åldersstrecket) och har kanske inte lyckats fylla på underifrån.

– Som jag nämnde tidigare, så är det som natt och dag jämfört med förra året. Vi har tappat alldeles för bra spelare för att hålla nivån som varit tidigare år. Det här är ett väldigt ostadigt lag med stor skillnad på kapacitet på spelarna, menar Linn.

– Men det är bara att fortsätta träna på, konstaterar den 15-åriga forwarden som till vardags spelar i Mora IK:s U16-lag för killar.

I andra matchen blev det vinst med hela 8-1 mot Västmanland.

Linn har medverkat i  Dalarnas lag i Stålbucklan två år i rad. För kompisen Caroline Maklin Svensson var söndagens två matcher hennes första framträdanden i dalalaget.

– Det kändes segt i första matchen, varken farten eller tekniken var där den skulle. Men i andra kändes det som om det började komma igång och ju mer jag fick spela, desto bättre kändes det. Det brukar också alltid vara så här i början på säsongen, menar Caroline.

Linn kände sig heller allt annat än pigg.

– Jag har varit krasslig i två veckor, så det här var andra gången jag varit aktiv efter det. Kände av det ganska rejält, så jag hade varken ork eller energi att spela som jag skulle. Nässpray och Ipren fick vara mina hjälpmedel idag, så det kan bara bli bättre.

Det här var bara två träningsmatcher, men den 20-22 september väntar kvalspel i Mariestad inför den första upplagan av TV-pucken för tjejer.

Där gäller det att allra helst vara bland de två bästa lagen i de tre grupper som distriktslagen är indelade i. Dessa kvalificerar sig för slutspelet i Leksand, men även två av de tre tredjeplacerade lagen tar sig till slutspel.

Caroline Maklin Svensson noterade under helgens matcher för ett mål och två assist. Linn Slottgård fick nöja sig med en assist, men var ytterst nära att sätta en straff, skottet tog dock tyvärr i stolpen.

Linn och Caroline representerar till vardags Mora IK. Ytterligare två MIK-spelare är med i TV-puckslaget; 12-åriga Caitlyn Bammer och 13-åriga Alva Ullbors.

De tjejer som var med till Örebro, är också uttagna till kvalspelet i Mariestad.

Ledarna för killarnas TV-puckstrupp har betydligt fler spelare att plocka av och även det laget spelade två matcher i Örebro. Det blev 1-1 mot Värmland medan Örebro besegrades med 2-1.

För killarnas del var helgen en av deras sista ”slussningar” innan den slutliga truppen för Dalarnas TV-pucklag ska presenteras.

Två Orsakillar fanns med i det dalalag som spelade i Örebro; Kalle Kratz och Liam Almlund Ek.

Det var totalt 30 killar uttagna till den här helgen och de delades in i två dalalag. Orsas två bidrag spelade i 1-1-matchen mot Värmland. Återstår att se om Orsaduon kommer med när truppen spikas.

Bilden längst upp. En blåklädd Caroline Maklin Svensson från den ena av söndagens två matcher som dalatjejernas TV-pucklag spelade i Örebro. Foto. HELENA MAKLIN

Linn Slottgård i Dalalagets dress. Bilden är från ett tidigare tillfälle. Arkivfoto. ELISABET ANDERSSON

Linn Slottgård i blå tröja från ett annat tillfälle med dalalaget. Foto. VERONICA SLOTTGÅRD

Läs även:

Dela sidan:
Annonser:
Nr 6 250 x 150 Aron Gård strand
Orsasjön 250 x 149
LG Köpman vent

Läs även:

Annonser:
Handelsbanken nr 3 uppe 250 x 360
Karl Hedin
Färgad egen annons 250 x 360